Theo Francken valt bijna van zijn stoel: “Nieuwe leefloonbedrag sinds november”

door: BVDO
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) kan niet leven met de Vivaldiregering. Zeker niet nadat hij het nieuwe bedrag van het leefloon voor november zag.

“Het zijn zotten die werken”, titelt Theo Francken op Facebook nadat hij de bedragen voor het leefloon sinds deze maand erbij haalt. “1.707,11 euro per maand netto. Dit is - sinds november - het nieuwe leefloonbedrag voor een gezinshoofd.”

Daarbij komen volgens Francken ook nog eens alle sociale voordelen: “gas en elektriciteit, telecom, openbaar vervoer, kinderopvang, vakantieverblijven, kampjes, sociale kruidenier, buitenschoolse opvang…, een eventuele sociale woning, een installatiepremie van 1.707 euro en een maatschappelijke assistent die je voor alles bij het handje neemt en er is maar één conclusie mogelijk: in dit land zijn het zotten die werken.”

Allemaal de schuld van Vivaldi volgens Francken. “Deze Vivaldi-regering heeft de niet-werkenden in de watten gelegd en de werkenden in de kou laten staan. En dat is een kapitale vergissing. Het doel van de 80% werkzaamheidsgraad blijft zo onbereikbaar. Werkgevers smeken om werkvolk, maar de hangmat is te interessant. Vooral in Wallonië en Brussel blijft de werkloosheid torenhoog.”