Vlammende ruzie tussen Jambon en Vandenbroucke: "Geroep, getier en verwijten"

door: STS
Jan Jambon - Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke lagen dinsdag stevig overhoop met elkaar.

Eén van de beslissingen van het (digitale) Overlegcomité was om het gebruik van het Covid Safe Ticket bij evenementen uit te breiden. Nu is dat nodig voor evenementen met 500 personen (binnen) of 750 personen (buiten). Die cijfers worden aangepast naar 200 en 400.

Frank Vandenbroucke (Vooruit) wilde veel verder gaan: een coronopas vanaf 50 personen binnen. Volgens Het Laatste Nieuws schoot dat in het verkeerde keelgat bij Jan Jambon (N-VA), die zich boos maakte en Vandenbroucke verweet paniek te zaaien onder de bevolking.

Vandenbroucke ergerde zich dan weer aan het communautaire discours, dat het volgens hem deed lijken of er geen probleem is in Vlaanderen, terwijl er dringend maatregelen genomen moesten worden.

Nog volgens de krant verweet Jambon Vandenbroucke ook dat die de verplichting tot vaccinatie voor het zorgpersoneel sneller had moeten doorvoeren. Momenteel wordt nog een wettelijk kader geschapen daarrond.

Het was uiteindelijk premier Alexander De Croo (Open Vld) die de gemoederen moest bedaren.

Download nu de gratis app van Redactie24