Wil N-VA besturen met Vlaams Belang? Zuhal Demir antwoordt

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Volgens de peilingen is de kans reëel dat N-VA in Vlaanderen een meerderheid zal kunnen vormen met Vlaams Belang in 2024. Zuhal Demir (N-VA) ziet het nog niet onmiddellijk gebeuren.

Er heerst verdeeldheid binnen N-VA over een mogelijke samenwerking met Vlaams Belang. Zuhal Demir stelt dat met het huidige Vlaams Belang niet kan samengewerkt worden.

"Er wordt veel te veel gespeculeerd over een mogelijke samenwerking met Vlaams Belang. De kiezer zal eerst een keuze moeten maken", zegt Demir in 'De ochtend' op Radio 1.

"Sam Van Rooy (Vlaams Belang) zit in mijn commissie Leefmilieu en wat die man daar allemaal vertelt is flauwekul. Daar kan je geen beleid mee voeren."

"Zo lang figuren als Dries Van Langenhove en Filip Dewinter in die partij rondlopen en Tom Van Grieken daar geen netheid in wil brengen, dan lijkt het mij wel heel moeilijk om daar beleid mee te voeren."

"In andere landen, bijvoorbeeld in Oostenrijk, heeft men daar al mee geëxperimenteerd. We hebben gezien tot wat dat heeft geleid."