Wouter Beke stapt op en haalt uit naar journalisten: "Dat heeft mij echt geraakt"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Wouter Beke (cd&v) neemt ontslag als minister van Welzijn en Volksgezondheid in de Vlaamse regering. Hij verwees tijdens een persmoment naar zijn verwezenlijkingen, maar ook naar de coronacrisis en het overlijden van een baby in een kinderdagverblijf.

Wouter Beke moest de afgelopen tijd heel wat kritiek incasseren en zijn functioneren als minister van Welzijn werd meermaals in vraag gesteld. Er was de coronacrisis met de moeilijke situatie in de woonzorgcentra en ook het overlijden van een baby in een kinderdagverblijf bleef Beke achtervolgen.

"Het moeilijke evenwicht tussen de strijd tegen het coronavirus en het oog voor het mentale welbevinden was voortdurend balanceren op een slappe koord. Het ene, volksgezondheid, stond voortdurend op gespannen voet met het andere, welzijn. De koord werd strak gespannen om ons uit de pandemie te sleuren."

Hij vertelde ook dat het overlijden van een baby in een kinderdagverblijf hem heel fel heeft aangegrepen. "Dat heeft mij meer aangegrepen dan ik aan de buitenwacht wilde toegeven."

"Dit heeft de voorbije weken heel zwaar op mij gewogen. Er zijn veel dingen over geschreven, zaken die mij echt geraakt hebben."

"Beste journalisten, ook politici zijn maar mensen. Op sociale media op een onmenselijke manier aangepakt worden, dat is blijkbaar part of the job. Maar ik dacht dat klassieke media ook een trechterfunctie hadden. Als ze die niet vervullen, dan moeten ze niet schrikken dat de samenleving polariseert."

Daarnaast was er ook de dramatische peiling voor cd&v waarbij ook met de vinger in de richting van Wouter Beke werd gewezen. "De peiling van vorige week heeft bij iedereen in de partij een diepe indruk gemaakt, op alle militanten en ook op mij."

"Als militant moet je je partij dienen. Als je voelt dat belangrijke en positieve beslissingen ondergesneeuwd worden, dan zet je dat aan tot denken en tot handelen."

"Dat is wat ik vandaag doe en wat ik mijn partijvoorzitter heb laten weten in de overtuiging dat dit nu beter is, dat onze partij beter verdient."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app