Zo wil Conner Rousseau verplichte vaccinatie aanpakken: "Geen boetes maar deze beloning"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is voorstander van een algemene vaccinatieplicht. Hij heeft uitgelegd hoe hij dat wil aanpakken.

"Wij zijn voor verplichte vaccinatie. De vaccins werken, ze doen wat ze moeten doen. Dat is mensen uit de ziekenhuizen houden en zo ervoor zorgen dat ons zorgsysteem overeind blijft", zei Rousseau in 'Terzake'.

Boetes voor niet-gevaccineerden ziet hij niet zitten. "Ik wil niet de weg van Oostenrijk opgaan. Wij zien niet voor boetes, wij zijn daar tegen. We zijn wel voor een beloning voor zij die solidair zijn met het zorgsysteem."

"Ik weet ook niet hoe je de gezondheid redt met boetes, want die mensen blijven niet gevaccineerd en blijven deelnemen aan het openbaar leven."

"Je beloont de mensen, met extra toegang. Je gaat mensen nog altijd naar de supermarkt, dokter of apotheker laten gaan. Je gaat ze niet opsluiten in hun huis. Maar je gaat wel tegen de mensen die gevaccineerd zijn zeggen: dank u wel om uw steentje bij te dragen, dank u wel om in deze rotte periode uw verantwoordelijkheid te nemen."

Download nu de gratis app van Redactie24