Nederlands koningspaar krijgt tonnen kritiek en grijpt in: “Reacties raken ons”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertrokken vrijdag met een vliegtuig van de regering naar Griekenland. Iets wat niet in goede aarde viel bij de bevolking. 

Vrijdag werd duidelijk dat het Nederlandse koningspaar, met medeweten van de premier, met een regeringsvliegtuig naar Griekenland vertrok. Op vakantie zo bleek, schrijft RTL Nieuws. 

Dat viel bij de bevolking niet in goede aarde. Premier Rutte had de Nederlandse bevolking nog maar deze week opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. 

De reis kreeg dan ook tonnen kritiek bij onze noorderburen. Koning Willem-Alexander keerde na het horen van de reacties terug naar Nederland.  

"We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons", laat het koningspaar weten in een mededeling. 

"We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het Covid-19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij."