Aldi moet snack van huismerk Pirato terugroepen: “Risico op ernstige verwondingen”

door: BVDO
Aldi
Afbeelding bron: Aldi

Supermarktketen Aldi en het voedselagentschap vragen klanten die een populaire snack kochten dit niet te consumeren.

Het gaat om een terugroeping van kroepoek van de variant naturel in verpakkingen van 100 gram. Er is een probleem met de kwaliteit van het product en dat kan voor gevaar zorgen.

“Er is de mogelijke aanwezigheid van stukjes kroepoek die onvoldoende gefrituurd zijn en bijgevolg hard en scherp kunnen zijn”, laat het FAVV weten.

Het gaat om een product in een plastic zak met lotcode 337B21, 337C21 en 337D21 die bij Aldi verkocht werden. De houdbaarheidsdatum is 07/06/2022.

“In samenspraak met het FAVV heeft ALDI daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Andere ALDI-producten zijn niet betrokken bij deze productterugroeping”, klinkt het.

Het gevaar is groot. “Harde en scherpe stukjes kunnen een risico vormen bij inslikken, met verwondingen aan mond, tanden, slokdarm, … als potentieel gevolg.”

Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor inlichtingen kunt u terecht bij ALDI via klantendienst@aldi.be.