Braken, misselijkheid en diarree: "Product uit supermarkt bevat mogelijk norovirus, eet er niet van"

door: STS
Ziek - buikpijn
Afbeelding bron: pexels

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen en Carrefour willen iedereen waarschuwen. Er werd een product verkocht dat mogelijk het norovirus bevat.

"Na een controle en om de veiligheid van de consument te waarborgen, neemt Carrefour een product dat verkocht werd in diepvriesafdeling van verscheidene Carrefour-winkels in België uit de handel omwille van de mogelijke aanwezigheid van het norovirus", laat het FAVV weten.

Het gaat om 'Frambozen Hele (400 g)' van het merk Carrefour BIO, met EAN-code 3560071331771, lotnummer 50616301 en houdbaarheidsdatum 03/04/2026.

"Alle producten worden uit de handel gehaald. Sommige van deze producten zijn echter verkocht voordat de maatregel van kracht werd. Aan personen die deze producten nog in hun bezit hebben, wordt gevraagd deze niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt voor een terugbetaling."

Braken, misselijkheid en diarree

"Uit voorzorg worden personen die deze frambozen rauw of onvoldoende gekookt hebben gegeten en die symptomen van acute gastro-enteritis vertonen (zoals braken, misselijkheid, diarree, al dan niet vergezeld van hoofdpijn, buikkrampen, malaise, anorexia, koorts, koude rillingen en spierpijn) verzocht contact op te nemen met hun behandelende arts en die op de hoogte te stellen van deze consumptie, evenals de plaats en datum van aankoop."

Volg Redactie24 nu op Instagram