Gaat regering btw op sommige voedingsproducten verhogen en winkelkar duurder maken?

door: MRO
Supermarkt - kassa
Afbeelding bron: Photonews

De Vivaldi-regering probeert een akkoord te vinden over een fiscale hervorming die werken meer doet lonen. Om dat te financieren moet de regering geld vinden en een hogere btw op sommige voedingsmiddelen lag op de onderhandelingstafel.

Indien de fiscale hervorming er komt, de regering heeft zichzelf een deadline van 21 juli opgelegd, zal die alvast een stuk minder ingrijpend zijn dan wat minister Vincent Van Peteghem (cd&v) aanvankelijk op tafel legde.

"De omvang die wij voor de fiscale hervorming hadden voorzien is 6 miljard. De vraag is welke stap we eerst zetten en ik heb begrepen van andere partijen dat zij spreken over 2 miljard euro", verduidelijkt cd&v-voorzitter Sammy Mahdi in VTM Nieuws.

Om hervormingen te financieren moet de regering geld vinden en daarbij wordt nagedacht over nieuwe taksen. Een verhoging van btw op sommige voedingsproducten zoals brood en melk, zal er nu niet komen, benadrukt Mahdi.

"Als de omvang van de fiscale hervorming 2 miljard is, dan ga je niet raken aan de winkelkar en ga je niet beginnen met btw op voeding te verhogen."