Hoe je geld kunt besparen door online te shoppen: tips en tricks

door: MRO
online shoppen
Afbeelding bron: Pixabay

Online winkelen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is niet alleen handig, maar ook een geweldige manier om geld te besparen. Als je slim winkelt, kun je vaak dezelfde producten voor minder geld kopen dan in de fysieke winkel. In dit artikel delen we tips en tricks om geld te besparen bij het online winkelen, met als focus het gebruik van kortingscodes.

Geld besparen door online te shoppen

Vergelijk prijzen

Een van de grootste voordelen van online winkelen is dat je gemakkelijk prijzen kunt vergelijken. Dit kan je helpen om geld te besparen. Als je een product zoekt, bekijk dan niet alleen de prijs op één website, maar vergelijk de prijzen op verschillende websites. Er zijn ook websites die specifiek gericht zijn op het vergelijken van prijzen.

Gebruik kortingscodes

Een andere manier om geld te besparen bij het online winkelen is door kortingscodes te gebruiken. Kortingscodes zijn speciale codes die je tijdens het afrekenen kunt invoeren om een korting te krijgen op je aankoop. Deze codes worden vaak aangeboden door webshops en zijn meestal tijdelijk geldig.

Hoe vind je kortingscodes?

Er zijn verschillende manieren om kortingscodes te vinden. Een daarvan is door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van een webshop. Vaak ontvang je dan kortingscodes en informatie over speciale aanbiedingen per e-mail. Ook kun je kortingscodes vinden op websites die zich richten op het verzamelen van kortingscodes, zoals Kortingscode.be. Op deze websites vind je vaak kortingscodes voor verschillende webshops en producten.

Waar moet je op letten bij kortingscodes?

Als je een kortingscode hebt gevonden, controleer dan altijd de voorwaarden van de code. Sommige kortingscodes zijn bijvoorbeeld alleen geldig bij een minimale besteding of zijn alleen geldig op bepaalde producten. Ook hebben kortingscodes vaak een beperkte geldigheidsduur. Zorg er daarom voor dat je de code gebruikt voordat hij verloopt.

Wacht op aanbiedingen

Een andere manier om geld te besparen bij het online winkelen is door te wachten op aanbiedingen. Webshops hebben vaak speciale aanbiedingen en kortingen op bepaalde producten. Door te wachten op deze aanbiedingen, kun je soms flink besparen op je aankoop. Sommige webshops hebben zelfs speciale uitverkoopperiodes, zoals de bekende Black Friday en Cyber Monday.

Bespaar op verzendkosten met een kortingscode

Een andere manier om te besparen op verzendkosten is door gebruik te maken van een kortingscode. Sommige webshops bieden speciale kortingscodes aan waarmee je gratis verzending kunt krijgen. Dit kan vooral handig zijn als je slechts één product wilt bestellen en de verzendkosten hoog zijn in verhouding tot de aankoopprijs.

Maak gebruik van cashback

Een andere manier om geld te besparen bij het online winkelen is door gebruik te maken van cashback-websites. Deze websites geven je een deel van je aankoopbedrag terug in de vorm van cashback. Vaak is het percentage cashback dat je kunt krijgen afhankelijk van de webshop en het product dat je koopt.

Hoe werkt cashback?

Het werkt als volgt: je meldt je aan bij een cashback-website en klikt vanuit hun website door naar de webshop waar je wilt winkelen. Als je een aankoop doet, ontvangt de cashback-website een commissie van de webshop. Een deel van deze commissie wordt vervolgens aan jou teruggegeven in de vorm van cashback.

Waar moet je op letten bij cashback?

Let wel op dat je alleen aankopen doet via betrouwbare cashback-websites. Ook kan het soms even duren voordat je de cashback ontvangt, dus houd hier rekening mee.

Koop tweedehands

Een laatste tip om geld te besparen bij het online winkelen is door tweedehands te kopen. Er zijn verschillende websites waar je tweedehands spullen kunt kopen, zoals Marktplaats en Vinted. Ook webshops zoals United Wardrobe en The Next Closet bieden tweedehands kleding aan.

Voordelen van tweedehands kopen

Tweedehands kopen heeft verschillende voordelen. Allereerst is het vaak goedkoper dan het kopen van nieuwe producten. Ook kan het duurzamer zijn, omdat je bijdraagt aan het verminderen van afval en het verlengen van de levensduur van producten.

Waar moet je op letten bij tweedehands kopen?

Als je tweedehands wilt kopen, controleer dan altijd de staat van het product voordat je het koopt. Ook is het belangrijk om de betrouwbaarheid van de verkoper te controleren en te bekijken of de prijs redelijk is in vergelijking met de staat van het product.

Dit artikel is een externe bijdrage.