Klanten maken zich boos over acties bij Colruyt: "Niet normaal"

door: MRO
supermarkt colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Colruyt pakt regelmatig uit met interessante promoties. Maar wanneer alles producten uit de promotie snel uitverkocht zijn, zorgt dat voor ontevredenheid bij de klanten.

Op de Facebookpagina van Colruyt regent het klachten van klanten die melden dat producten waarop korting wordt gegeven niet meer verkrijgbaar zijn. Enkele boze reacties.

  • "Mooie kortingen maar met lege rekken heb je er niet veel aan...Colruyt Aalst maandagmiddag: Dreft"
  • "Vandaag geweest en werkelijk alles was op van wasmiddel en wasverzachter. Nie normaal. Als je promo’s doet weet je toch op voorhand dat iedereen deze wil, dan moet je toch maken dat je voldoende voorraad hebt!"

  • "Alles is op, maar dan ook echt alles en 't is al een week azo! De klant zal wel weg en weer rijden ze met de huidige brandstofprijzen!"

  • "Dash, woolite, sanex, dreft, alpro sojadrink, finish,... alles waar actie op is was niet op voorraad gisteren in onze winkel."

Colruyt reageerde op Facebook onder enkele van deze klachten. "Het is nooit leuk als je favoriete producten niet in voorraad zijn, zeker niet als er een interessante actie is. Houd er rekening mee dat we ons best doen om de voorraad te verhogen als we promoties organiseren. Nu zijn sommige acties populairder dan andere en sommige artikelen zijn sneller uitverkocht."

Daarbij wordt ook naar de huidige omstandigheden verwezen door de supermarktketen. "De huidige economische omstandigheden maken de bevoorrading moeilijker, want alle sectoren, waaronder onze leveranciers, worden hard getroffen door problemen met grondstofprijzen, elektriciteit, vervoer en loonindexering. Het bevoorradingsproces wordt daardoor vertraagd."