Stijgende prijzen zorgen voor onvrede: "Al heel lang dat m'n portemonnee sneller leeg is"

door: MRO
Supermarkt - Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

De prijs op het kassaticket in de supermarkt ligt hoger dan enkele maanden geleden. We vroegen onze lezers of zij dieper in de buidel moeten tasten bij een bezoek aan de supermarkt.

Uit de reacties blijkt een groot ongenoegen over de prijsstijgingen. 

Laurette: "Niet de laatste weken, zeg maar het laatste jaar. Alles is zoveel duurder geworden. Maar de lonen gaan zo snel niet mee met de prijsstijgingen."

Yolande: "Ik schat dat alles met 30 à 40% gestegen is. Verleden jaar betaalde ik ongeveer 90 euro voor courante zaken nu tussen de 130 à 150 voor dezelfde hoeveelheid en artikelen. Een tussendoortje in de week 70 euro."

Nancy: "Is al heel lang dat m'n portemonnee sneller leeg is en zeker wanneer de coronacrisis begonnen is, is het nog veel slechter geworden. Een mens raakt er haast niet meer om met alles rond te komen. Alles stijgt enorm, maar ons wedde stijgt enkel met de indexaanpassing, en wat krijgen we dan."

Astrid: "Ja, ik merk het ook, wij zijn al bezig de corona-schuld te betalen, en wij kunnen er niets aan veranderen. In elke crisis worden de rijken rijker."

Eddy: "Alles is heel duur geworden, een echte schande is het. We zullen wel genieten op onze manier."

Tags supermarkt