Zo spaar je geld uit, in de supermarkt en daarbuiten: "Belangrijk om hier aandacht voor te hebben"

door: STS
supermarkt dure prijzen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Met de hoge prijzen in de supermarkten is het van belang goed op te letten voor promoties, en eventueel voor huismerken te kiezen. Maar ook een goede voorbereiding is van belang.

"Het is toch wel van belang dat mensen wanneer ze naar de winkel gaan daar echt aandacht voor hebben", zei financieel expert Stijn Derynck op VTM.

"Dat ze bijvoorbeeld kijken naar een boodschappenlijstje. Al is het nog maar dat. Of dat ze aan meal prepping gaan doen. Dat ze zeggen: we gaan zaterdag naar de winkel en we gaan ons op zondag bezighouden met koken en de maaltijden voor de hele week al plannen."

Het is ook belangrijk om andere uitgaven goed in het oog te houden. Veel mensen blijken voor dingen te betalen die ze eigenlijk niet meer nodig hebben.

"Uit de analyses van de budgetten die wij maken, zien we regelmatig dat er heel veel centen gaan naar zaken die totaal niet geïnventariseerd zijn. Dat mensen niet weten waar het geld naartoe gaat. Het komt neer op zo'n 10% van centen waarvan ze niet weten waar ze naartoe gaan."

"In dat kader is het belangrijk om eerst je inkomsten- en uitgavenstromen in kaart te gaan brengen. En om dan te gaan kijken: wat is nu essentieel, en wat is wenselijk?"