Politie ziet nu steeds vaker deze schokkende overtreding bij elektrische steps

door: STS
Elektrische step - politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie haalt meer en meer elektrische steps uit het verkeer. De reden: ze zijn opgevoerd, om er sneller mee te rijden dan toegelaten is.

Zaterdag werd in Steenokkerzeel zelfs een e-step die meer dan 100 km/u kon halen uit het verkeer geplukt. De maximumsnelheid die een e-step mag halen is 25 km/u.

"De collega's hebben gezien dat de snelheid heel hoog lag. Ze zijn gekeerd en hebben de achtervolging ingezet", vertelde de hoofdinspecteur van politiezone KASTZE op VTM.

"Hun snelheid ging boven de 100 km/u om het voertuig nog maar een beetje te kunnen inhalen. Ze hebben echt 120-140 moeten rijden om er voorbij te kunnen rijden."

De 35-jarige bestuurder sloeg op de vlucht, maar de politie kon hem aanrijden, waarna hij ten val kwam en in de boeien geslagen kon worden.

"Wij komen opgevoerde e-steps spijtig genoeg vaak tegen. Onze garage staat vol met e-steps die wachten op een beslissing van het parket", aldus de hoofdinspecteur.

Vorige week vrijdag nog nam de politie een elektrische step in beslag die een topsnelheid van 88 km/u kon bereiken (lees het artikel hier terug).