Benteke wil gesprek met de bondscoach over zijn toekomst bij de Rode Duivels

door: CDC
Christian Benteke
Afbeelding bron: Photonews

Hoewel Benteke steeds wordt opgeroepen bij de Rode Duivels, is dat doorgaans om op de bank te zitten. De spits vraagt zich af wat Martinez nog met hem wil doen

Christian Benteke had een uitgebreid gesprek met Sport/Voetbalmagazine waarbij een groot deel in het licht staat van zijn rol bij de Rode Duivels. De laatste jaren is hij geen basisspeler mee en dat zorgt voor heel wat vragen. Het EK beleefde hij te veel als supporter en minder als speler naar zijn gevoel.

"Elke wedstrijd is anders en daarom koester je de hoop dat je gebruikt zal worden. Elke keer schoof ik het gesprek dat ik met de coach had willen aangaan voor me uit. Ik zei tegen mezelf dat de situatie misschien in mijn voordeel zou kantelen. Uiteindelijk ging ik bij mijzelf te rade: welk nut had ik voor de groep? Ik vroeg me af of het de moeite was om naar de coach te stappen om uit te zoeken wat hij met mij van plan was. Om dat midden in het toernooi te doen, was misschien niet het juiste moment. Ik heb dus nooit mijn situatie met de bondscoach kunnen bespreken. Ik hoop dat we er een van de volgende dagen toe komen."

De aanvaller van Chrystal Palace wil nu weten waar hij aan toe is. "Ik wil alleen maar een constructief gesprek tussen een bondscoach en zijn speler." In een rol van grote broer voor jongere speler heeft hij geen zin:  "Al die jongeren die erbij zijn gekomen, hebben hun plaats verdiend. Maar ik, als geboren winnaar, wil niet louter als grote broer fungeren. Ik voel me niet geroepen om die jonge jongens te begeleiden, dat is het werk van de staf. En ik heb daar volgens mij de legitimiteit niet voor aangezien ik geen basisspeler ben." Benteke geeft wel aan dat hij zijn huid door zal verkopen en zal blijven knokken om in de basis te staan.