Jan Bakelants komt met stevig standpunt over Cian Uijtdebroeks

door: BVDO
Jan Bakelants
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks werd aangekondigd bij Jumbo Visma. Bij BORA-hansgrohe had hij nog een contract tot eind 2024, iets wat zo goed als zeker voor de rechtbank uitgevochten zal worden.

Het was vreemd opkijken toen Jumbo Visma de komst van Cian Uijtdebroeks aankondigde. Geregeld tijdens de onderhandelingen over Primoz Roglic, zo dacht iedereen, maar niets bleek minder waar.

“Als hij nu nog moet terugkeren, gaat hij zeker gepest worden”, klinkt het bij Jan Bakelants in Het Laatste Nieuws. Vooral het voorval in de Vuelta werd er door heel wat analisten meteen bijgehaald als mogelijke reden.

“Ik vond het jammer en erg pijnlijk hoe Vlasov zich liet kennen in de Ronde van Spanje. Dat was een teken aan de wand. Een ploegleider is vandaag geneigd om de kaart te trekken van the new kid on the block, want je weet dat dat de levenslijn van de ploeg is voor de komende vijf, zes jaar. Dat is niet gebeurd en dat vind ik straf.”

BORA-hansgrohe had andere prioriteiten moeten stellen, vindt Bakelants. “En zeker met alles wat er geopolitiek speelt. Dan zeg je toch: we moeten zo snel mogelijk af van die Rus. Want hoeveel afzuigkappen van BORA worden er nog verkocht in Rusland? Dan hadden ze beter actief aan een transfer voor Vlasov gewerkt.”