Ploegmaat doet straffe onthulling over Remco Evenepoel

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel verraste dit jaar vriend en vijand door eerst de Vuelta te winnen en vervolgens ook nog eens de wereldtitel te veroveren. De overwinning in de Vuelta was ook voor helper Ilan Van Wilder een speciaal moment. 

De 22-jarige Ilan Van Wilder ontpopte zich in Spanje tot superknecht en speelde een niet te onderschatten rol in het succesverhaal van Remco Evenepoel. In een interview met Het Nieuwsblad blikt Van Wilder terug op de allesbepalende bergetappe naar de Puerto de Navacerrada.

Van Wilder herinnert zich vooral de gigantische hoeveelheid stress binnen het team voor aanvang van de etappe. Ook bij de normaal immer zelfzekere Remco Evenepoel stonden de zenuwen die dag strak gespannen al liet hij hier volgens Van Wilder weinig van merken. 

"Die dag was er een groot contrast met de rest van de etappes. Voor die rit was het muisstil in de bus en kon je de stress voelen. Je merkte het ook aan de ontlading na de finish. Er leek wel een baksteen van onze schouders te zijn gevallen", zo vertelt Van Wilder.

"Remco vertelde na afloop dat hij heel zenuwachtig was, maar zo heb ik het niet ervaren. Eerlijk gezegd merkte ik niets van stress bij hem. Hij zette nog altijd zijn harde muziek op, zoals iedere dag."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24