Sven Vanthourenhout begreep het verloop van het WK niet goed

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is wereldkampioen. En meer moeten we niet onthouden, zo oordeelt bondscoach Sven Vanthourenhout.

De bondscoach volgde het WK met argusogen, maar keek toch op van de rol die de Franse ploeg speelde. Het was vreemd dat Christophe Laporte, Julian Alaphilippe en Benoit Cosnefroy niet meegingen in de groep met Evenepoel.

“De Fransen, maar ook veel andere landen, namen een risico”, oordeelt de bondscoach na afloop van het WK. “Van daaruit was het Remco voorin en Wout erachter. Ik zei hem zaterdag dat ik wist dat hij wil gaan op de klim en dat zijn moment daar kon liggen, maar ik dacht eerder dat zijn moment zou komen ergens waar het niet verwacht werd.”

De koers draaide voor Remco Evenepoel precies uit zoals Luik-Bastenaken-Luik. De Belgische ploeg kon de koers de hele tijd controleren zonder in paniek te geraken.

“We hebben nooit in een groep gezeten zonder iemand waarmee we het niet konden afmaken. Voor Wout was het blijkbaar ook verrassend om nog voor het podium te sprinten. Dat hij aanviel op Mount Pleasant terwijl Remco voorop reed? Ja, maar hij ging niet vol. Dat lag nog altijd binnen het scenario, hij mocht dat gewoon niet doen als Remco tien seconden voor hem reed. Maar het verschil was toen twee minuten.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24