Lijdensweg van Sanda Dia laat niemand onberoerd: "Verbieden is de enige piste"

door: MRO
Sandia Dia overleed in 2018 na een doop bij studentenvereniging Reuzegom

Dagelijks stellen we onze lezers een vraag over de actualiteit. Vandaag legden we deze vraag voor: 'Vind jij dat VTM te ver ging door de beelden van de lijdensweg van Sanda Dia uit te zenden?'.

Wat Sanda Dia overkwam, laat niemand koud. De meningen over het uitzenden van de beelden zijn zeer sterk verdeeld. Sommigen benadrukken dat de waarheid moet getoond worden, anderen zouden de beelden niet tonen uit respect voor ouders en familie. Een greep uit de vele honderden reacties.

"Neen, nu kan iedereen eens zien waarom ze die studentendopen gewoon moeten verbieden. En de verhaaltjes die de verdediging van de anderen ophoesten 'van hij was niet verplicht', er bestaat ook nog iets als sociale druk en dat hebben de studenten zeker gebruikt. Wat hier gebeurd is valt zeker onder de noemer pesterijen."

"De waarheid mag ook eens naar buiten komen. Hoe erg het ook is/was!"

"Neen zeker niet! Nu wordt er getoond wat een lijdensweg er werkelijk is gebeurd en wordt er niet over geïnterpreteerd. Zouden ze beter meer doen in plaats van altijd de beelden te censureren."

"Je moet ook aan de ouders en familie denken. Vreselijk om dit te zien als ouder, een kind verliezen is heel zwaar om te dragen en als dat het laatste is wat je ziet van je kind, dat blijft in je geheugen gegrift voor altijd! Denk daar maar eens aan."

"Neen en ja, het is de waarheid, maar voor de familie moet het heel hard zijn om zoiets te zien."

"De werkelijkheid mag gezien worden. Die dopen zijn altijd verschrikkelijk. Ik kom van Leuven en heb er daar al wat gezien. Zo zuipen, degoutant."

"Waarheid boven alles. Nu kunnen ´leken´ zich een idee vormen over hoe het er aan toe gaat op zo'n doop. Gewoon een schandelijke, denigrerende en onmenselijke bende wannabe´s die zichzelf beter willen voelen door nieuwelingen te onderwerpen aan nutteloze en blijkbaar dus ook levensgevaarlijke ´proeven´. Verbieden is nu nog de enige mogelijke piste."

"Ook al waren de beelden voor sommigen te hevig, maar het is de waarheid. Voor de ouders van het slachtoffer is dat pijnlijk."

"Ik vind het niet ok. Vrienden en familie hoeven dat niet te zien. Is het niet genoeg dat er gezegd wordt dat er geleden is? Moet je daar beelden van zien? Nee. Als het parket en dergelijke zegt dat het erg is, dan is het dat. Voor mij is dat meer dan genoeg."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app

Tags sanda dia