Renteverhoging op spaarrekening bij KBC en Argenta is 'beperkt': "Zij hebben rentes ruim boven 2 procent"

door: MRO
KBC
Afbeelding bron: Photonews

Verschillende banken, waaronder KBC en Argenta, hebben aangekondigd dat ze de rente op spaarrekeningen verhogen. Maar de rente die we op onze spaarcenten krijgen bij de grootbanken is nog steeds bijzonder laag.

"Als je kijkt naar de verhoging die KBC en Argenta doorvoeren op verschillende rekeningen, dan is dat ongeveer 0,25 tot 0,3 procent, dat is een beperkte verhoging", benadrukt Hans Degryse, professor financiële economie, in 'De Wereld Vandaag' op Radio 1.

"ING en BNP Paribas Fortis hebben in het verleden al een verhoging doorgevoerd en hebben nu nog geen tweede verhoging van de rente doorgevoerd."

Wie wil dat zijn spaargeld meer oplevert, kan beter gaan kijken bij kleinere banken. "Er zijn wel een aantal banken die grotere verhogingen hebben doorgevoerd. Dat zijn vooral kleinere banken, denk aan Santander of MeDirect. Die hebben rentes die ruim boven de 2 procent zitten."

Professor Degryse verwacht dat de rente nog verder zal stijgen en geeft het advies om banken te vergelijken. "Het is de verwachting dat de ECB de rente nog zal verhogen. Ik verwacht dat de banken dan nu die rente wel sterker gaan volgen, maar een grote concurrentiestrijd zal er wellicht niet komen tenzij mensen hun gedrag een stuk gaan aanpassen."