Bouchez wil versoepelen: “Wie bang is om fouten te maken, is niet geschikt voor dit werk”

door: BVDO
Georges-Louis Bouchez
Afbeelding bron: Photonews

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft het opnemen voor de horeca. Daarvoor wil hij best ver gaan en doet hij ook graag stevige uitspraken. Vooral de restaurants moeten prioriteit krijgen.

De kappers zijn weer open, maar ook de horeca snakt naar een heropening. "We hadden de kappers gezegd deze maand weer open te gaan”, zegt Bouchez aan Le Soir. “We hebben het nooit voor restaurants gedaan omdat de andere contacten eerst moeten heropenen. We wachten twee of drie weken om te zien of er geen gevolgen zijn en dan komen we terug met de restaurants.”

Een beslissing of een perspectief moet er nog deze maand vallen, zeker voor de restaurants. “Wij zullen dit bespreken op het Overlegcomité van 26 februari, want wij overwegen de heropening in het voorjaar. En de lente is 21 maart. Zij zullen waarschijnlijk eerder heropenen dan de cafés, omdat de contacten op een andere manier worden gelegd.”

Volgens Bouchez is het aan de politiek om de teugels in handen te nemen. "Het is aan ons om te beslissen. Iedereen die bang is om een fout te maken, is niet geschikt voor dit werk," besluit hij.