Experten willen jouw mening over belangrijke beslissing: "Wie moet voorrang krijgen?"

door: STS
Vaccin
Afbeelding bron: Unsplash

Op dinsdag 15 december kan iedereen weer deelnemen aan een nieuwe editie van de Grote Coronastudie. Dit keer kan je je mening geven over wie als eerste het vaccin tegen het coronavirus toegediend moet krijgen.

De Grote Coronastudie, een grootschalige enquête van UAntwerpen, met steun van UHasselt, KU Leuven, ULB en het FWO, levert telkens een massa interessante gegevens op, die de wetenschappers delen met de beleidsmakers. Op die manier kan de overheid voortdurend de vinger aan de pols houden.

In deze 26ste editie van de Grote Coronastudie wordt de deelnemers gevraagd naar hun mening over welke groepen eerst gevaccineerd moeten worden. "Moeten eerst alle bewoners en de personeelsleden van de woonzorgcentra worden ingeënt? Gevolgd door alle zorgverstrekkers? Wanneer komen de 80-plussers die niet in een woonzorgcentrum wonen aan de beurt? En wat met de jongeren tussen de 16 en 25 jaar? Zij lijden mentaal erg onder de strenge coronamaatregelen. In de enquête kunnen deelnemers elf groepen rangschikken."

De Grote Coronastudie kan op 15 december ingevuld worden, tussen 10.00 en 22.00 uur, via de website www.corona-studie.be.