Horeca wil heropenen en schuift datum naar voren

door: STS
horeca tijdens covid
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De cafés en restaurants zijn nog steeds gesloten ten gevolge van het coronavirus, maar als het van Horeca Vlaanderen afhangt, wordt er op 1 maart heropend.

"Laat ons gefaseerd heropenen. Starten met een beperkt aantal klanten per tafel: een gezinsbubbel, aangevuld met één knuffelcontact", stelt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in Het Laatste Nieuws.

Omdat het coronavirus zich binnenshuis gemakkelijker verspreidt dan in de buitenlucht, zou er ook extra aandacht komen voor ventilatie. "Daar moeten we een oplossing voor zoeken. Is dat door in elke zaak de lucht te controleren met een CO2-meter? Dan bekijken we dat."

Om tot versoepelingen te komen, mag het aantal nieuwe besmettingen per dag slechts 800 bedragen, en mogen er slechts 75 ziekenhuisopnames per dag plaatsvinden. De besmettelijkere Britse variant kan ook nog roet in het eten gooien.