Minister Frank Vandenbroucke kordaat: "Er komt geen blijde boodschap"

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

In de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke uitleg gegeven waarom de horeca aan strengere maatregelen wordt onderworpen.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) liet zich in de Kamer horen over het gebrek aan bewijs over de besmettingen in de horeca. Eerder deze week werd al gewezen dat de horeca niet meer dan andere zaken de oorzaak van besmettingen zou zijn.

"Hard bewijs is er niet om te zeggen wat men waar moet doen. Data zouden beter kunnen, maar we handelen in wetenschappelijke onzekerheid", klonk het in de Kamer.

"Beeld u in dat we in oorlog zijn, dat de vijand over zee komt en dat we veel kusten hebben. We weten niet waar hij gaat aanvallen. Waar we het meest fragiel zijn, gaan we versterken, in onzekerheid. Vraag niet het ultieme bewijs."

"Natuurlijk is de maatregel onrechtvaardig, maar het virus is onrechtvaardig. Het kent geen rechtvaardigheid, en wij moeten ageren. Verwacht niet dat we de eerstkomende weken met de blijde boodschap zullen komen. We gaan nog geruime tijd inspanning moeten vragen om vooruit te geraken."