Om welk uur zullen de terrassen sluiten?

door: MRO
terras cafe
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Hoewel de datum van 8 mei nog geen zekerheid is, kijken velen uit naar de heropening van de terrassen. Een belangrijke knoop die nog moet doorgehakt worden op het Overlegcomité, is het sluitingsuur.

De standpunten liggen uit elkaar. Eerder deze week lekte uit dat aan een sluitingsuur van 20 uur werd gedacht. Dat is een scenario dat volgens Comeos absoluut niet werkbaar is voor de horeca-uitbaters.

"Het blijft van cruciaal belang om de horeca de kans te geven om deel te zijn van de oplossing door georganiseerde activiteiten toe te laten. Een sluitingsuur om 23 uur is essentieel, opdat de terrassen effectief zouden kunnen openen", aldus Dominique Michel, CEO van Comeos.

Bart De Wever (N-VA) steunt het voorstel om terrassen om 23 uur te sluiten, weet Het Nieuwsblad. Hij waarschuwt dat mensen andere plaatsen zullen gaan opzoeken bij een sluiting om 20 uur en dan bevinden ze zich niet meer in een gecontroleerde omgeving.

Intussen melden media in Wallonië dat Frank Vandenbroucke (Vooruit) eerder voorstander zou zijn van een sluiting om 21 uur.