Professor Goossens heeft geen goed nieuws voor premier De Croo en minister Vandenbroucke

door: MRO
Frank Vandenbroucke - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Professor microbiologie Herman Goossens heeft niet zo'n goed nieuws voor premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Zij hadden informatie gevraagd die ze niet volledig zullen krijgen.

Premier De Croo en minister Vandenbroucke hebben aan de experten gevraagd in hoeverre de besmettelijke Britse variant in België aanwezig is, maar daar is nog geen volledig beeld van.

"We moeten nu heel snel de scholen gaan testen. Het is ook belangrijk voor de beleidsmakers om te testen. Minister Frank Vandenbroucke en ook premier De Croo willen zeer snel weten in hoeverre deze variant aanwezig is in België", zegt Herman Goossens bij VTM Nieuws.

"Anders kan je ook als overheid geen beslissingen nemen. Je moet die data wel hebben, maar eigenlijk hebben we daar op dit moment niet zo'n goed beeld van in welke mate dit virus reeds aanwezig is."

Professor Goossens bevestigt dat het een bijzonder besmettelijke mutatie is. "Het is een zeer besmettelijke variant, het verspreidt zich zeer snel. Men is die op het spoor gekomen in zuidoost Engeland omdat men uitbraken in scholen zag, net zoals bij ons. Dat waren zeer explosieve uitbraken."