Steven Van Gucht waarschuwt: "Dat zou een onmenselijke tol aan mensenlevens eisen"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Steven Van Gucht zegt dat we niet op groepsimmuniteit via natuurlijke infectie, dus zonder de hulp van een vaccin, moeten rekenen in de strijd tegen het coronavirus: "Dat is een fout idee."

"Zeker voor een relatief dodelijk virus, en voor een land als België, waar bijna een derde van de bevolking tot een risicogroep behoort. Het zou een onmenselijke tol aan mensenlevens eisen. Schattingen gaan uit van 60.000 doden of meer", stelt Van Gucht.

"De enige optie die we hebben, is onze contacten beperken en de maatregelen opvolgen, tot we groepsimmuniteit kunnen creëren met behulp van een vaccin."

Feestdagen

"De komende maanden moeten we dus nog extra goed zorg dragen voor elkaar en voor elkaars gezondheid. Dit geldt in het bijzonder voor de komende feestdagen. Die brengen we best in onze kleine kring door."

"Deze feestdagen zullen uniek en eenmalig zijn. Als alles goed gaat, komen er in het voorjaar goede vaccins. Dan gaat de controle van het virus een stuk gemakkelijker worden. Blijf dus volhouden, want dit gaat voorbij", aldus Van Gucht.