Twee Vlaamse ministers komen met bijzondere oproep voor vaccinatie-overschotten

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) deden een bijzondere oproep naar de vaccinatiecentra.

De twee ministers willen de overschotten tijdens de vaccinatierondes laten gaan naar leerkrachten uit het kleuteronderwijs en begeleiders van de kinderopvang en buitenschoolse opvang. "Als er toch een overschot is, dan kunnen deze doelgroepen ook gecontacteerd worden voor een vaccin", aldus de twee ministers in een mededeling.

Er zijn heel wat mensen die hun vaccinatie overslaan. "Overschotten worden dan toegewezen aan andere mensen. In zo een situatie kan je ook kiezen voor leerkrachten kleuteronderwijs. Het gaat om mensen die je snel kan bereiken en die zeer bereid zijn. Ze vervullen een cruciale functie in onze samenleving en zorgen er al maanden voor dat de kleuterscholen open blijven", zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

"Ook de begeleiders van de kinderopvang en buitenschoolse opvang hebben de voorbije maanden een waardevolle ondersteuning geboden. Zij vangen al maanden kinderen en jongeren op, terwijl ouders vaak verplicht thuis moeten werken. Op die manier kunnen kinderen naar de opvang blijven gaan. We vragen ook om te denken aan de volgende groepen in de prioritering, zoals de dagcentra van de VAPH-sector", besluit minister van Welzijn en Gezin Wouter Beke (CD&V).