Versoepelingen? Politici en experten denken luidop aan verstrengingen

door: MRO
Alexander De Croo overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité kreeg vrijdag cijfers in handen van een forse stijging van de ziekenhuisopnames en besliste om niets te beslissen. Politici en experten nemen intussen zelfs het woord verstrengen in de mond.

Slecht nieuws voor wie gehoopt had op een snelle versoepeling van enkele coronamaatregelen. Volgende vrijdag zit het Overlegcomité opnieuw samen, maar ook een verstrenging van de maatregelen behoort tot de mogelijkheden.

Viroloog Steven Van Gucht is blij dat er nu geen versoepelingen komen. "Het is beter om even af te wachten en te kijken waar dit naartoe gaat", zei hij op Radio 1. 

"Je gaat misschien moeten bijsturen en zien bekijken of je bepaalde zaken zelfs niet een klein beetje moet verstrengen."

Eenzelfde geluid klinkt bij vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V). Hij ziet een reële kans dat het Overlegcomité vrijdag opnieuw niets kan beslissen of extra maatregelen neemt.

"Als dit echt de start is van een derde golf moeten we eventueel zelfs nog kijken of er bijkomende maatregelen nodig zijn. Verstrengingen is altijd een mogelijkheid", vertelde hij aan HLN.