Agressieve hond valt gezin met jonge kinderen en puppy aan in park: "Het was zo traumatiserend"

door: STS
Amerikaanse buldog
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een gezin is in een park aangevallen geworden door een agressieve hond. De vader en een jong hondje raakten daarbij gewond.

Het incident deed zich voor in het Albert Park in het Engelse Salford. Een vader en moeder wandelden daar met hun kinderen en hun hondje.

Plots stormde een agressieve hond op hen af. Het zou om een Amerikaanse bulldog gaan. Het dier beet de vader en de 14 weken oude puppy.

Alles gebeurde voor de ogen van de drie kinderen van 4, 6 en 9 jaar oud.

"We waren nog maar net aangekomen in het park toen die hond op ons afkwam. Hij was enorm groot, makkelijk drie keer zo groot als onze hond", vertelde de vrouw aan Manchester Evening News.

"Hij sprong op mijn echtgenoot, die onze hond omhoog hield. We waren allemaal aan het schreeuwen. De kinderen weenden en vroegen of onze hond ging sterven. Ik kan hun geschreeuw niet uit mijn hoofd krijgen. Het was zo traumatiserend."

De hond moest een spoedoperatie ondergaan. De vader liep eveneens bijtwonden op en kreeg een tetanusspuit en antibiotica.

"Het is schandalig dat zo'n gevaarlijke honden niet aan een leiband worden gehouden. Hij had net zo goed een van de kinderen kunnen aanvallen", zegt hij.

De eigenaar trok zijn bulldog weg en vertrok vervolgens. De politie onderzoekt de zaak.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24