Hond takelt jongetje lelijk toe, eigenaars maken zich snel weg: "Wat zijn dat voor mensen?"

door: STS
Hond - tanden
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een kleine jongen is het slachtoffer geworden van een agressieve hond. Hij werd boven op zijn hoofd gebeten.

De 7-jarige Paul uit het Engelse Swanage speelde buiten bij een café toen hij werd aangevallen door een loslopende hond.

Hij werd boven op zijn hoofd gebeten en de vijf centimeter lange wonde was zo diep dat zijn schedel blootlag. Hij liep ook kneuzingen en bijtwonden op op zijn rug en op zijn zij.

De jongen moest een operatie onder narcose ondergaan en enkele nachten in het ziekenhuis doorbrengen.

De hond die aanviel was mogelijk een Duitse staande hond (draadhaar) of een spinone italiano. De eigenaars maakten zich na de aanval snel uit de voeten. De moeder van het slachtoffer hoopt dat ze zich nog aangeven.

"Ik kan begrijpen dat ze dat gedaan hebben omdat ze in shock waren door wat ze zagen gebeuren", vertelde de moeder van de jongen aan The Sun. "Maar je zou toch denken dat het enkele dagen later doorgedrongen is en dat ze zich kenbaar zouden maken en willen weten of mijn zoon het goed stelt."

"In het ziekenhuis wisten de dokters niet om welk soort hond het ging en of hij gevaccineerd was of niet - informatie die hen had kunnen helpen. Ze moeten zich kenbaar maken, want ik wil niet dat er nog een ander kind door deze hond wordt aangevallen."

"Het is niet aan mij om te zeggen of hij wel of niet afgemaakt moet worden, maar er moet bekeken worden of het veilig is om hem in de buurt van mensen te hebben."

Ook de tante van het slachtoffer begrijpt het niet: "Ik kan niet geloven dat de eigenaars nog niet opgespoord konden worden en dat ze zich niet kenbaar hebben gemaakt. Wat zijn dat voor mensen?"