Spuitje voor 2 honden die buurt terroriseren: "De beste oplossing, hun genot om te bijten is genetisch bepaald"

door: STS
Hond - tanden
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Twee agressieve honden die voor problemen zorgden, zijn ingeslapen. Volgens de burgemeester is het de beste oplossing.

Het gaat om twee loslopende vechthonden, een kruising tussen pitbull en terriër, die losliepen en meermaals voor bijtincidenten zorgden in Kessenich (Kinrooi).

Vorige week werd nog een hondje van een koppel aangevallen. De man probeerde zijn huisdier te beschermen en liep daarbij zelf ernstige bijtwonden op.

Burgemeester Wim Rutten eiste dat de eigenaar van de dieren ingreep. De man bezocht daarop een hondentherapeut. Die kwam tot de conclusie dat heropvoeden onmogelijk is.

"Het zullen altijd honden blijven die wel heel mensvriendelijk zijn, maar hun agressie tegen andere honden is niet in te tomen. Het genot om te bijten is genetisch bepaald", vertelde de burgemeester aan Het Belang van Limburg.

De eigenaar kon kiezen: afstand doen van de honden zodat ze elders ondergebracht konden worden, of een spuitje. Hij koos voor het laatste.

"Dit lijkt ons ook de beste oplossing: er lag trouwens al een dwangbevel klaar, maar we zijn heel blij dat de eigenaar zijn verantwoordelijkheid genomen heeft", aldus de burgemeester.