Probleem met voeding uit verschillende supermarkten: Kans op voedselvergiftiging

door: MRO
aankopen supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er is een probleem vastgesteld met voeding die verkocht werd bij verschillende supermarkten, onder meer Spar Colruyt Group en Alvo. Mogelijk is er Listeria monocytogenes aanwezig in bepaalde soorten hummus.

Het Voedselagentschap FAVV meldt de mogelijke aanwezigheid van de Listeria monocytogenes bacterie in Hummus (150g) van het merk Bokertov en Hummus uit de Balagan Apéro Box (820g) van het merk Bokertov.

Deze twee producten worden in overleg met het FAVV uit de verkoop gehaald. Ze werden verkocht in verschillende supermarkten, waaronder Spar Colruyt Group en Alvo. Aan klanten die deze producten kochten wordt gevraagd om deze niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Daar zal het product terugbetaald worden.

Listeria monocytogenes is een bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken. Het is een bacterie die in staat is om te groeien bij koelkasttemperaturen. De symptomen van listeriose zijn onder andere koorts, spierpijn, hoofdpijn en maag- en darmproblemen. Je vindt de volledige beschrijving via deze link op de website van het FAVV.