Velen weten dit niet, maar dit kan je haar breken, de hoofdhuid irriteren en zelfs roos veroorzaken

door: WVDS
haar, jonge vrouw
Afbeelding bron: Pixabay

Een haarborstel wordt vaak over het hoofd gezien ook al gebruiken we hem dagelijks, soms zelfs meerdere malen. Want heb jij er ooit al eens over nagedacht hoe vaak je je haarborstel moet vervangen? 

Experts zijn het erover eens dat het een onderdeel zou moeten zijn van onze haarverzorgingsroutine dat niet mag worden verwaarloosd. 

Om te beginnen, doe eens een eenvoudige test. Kijk naar je huidige haarborstel. Als je een bosje haar, stof en styling productresten ziet, is het tijd om je borstel te vervangen. 

Experten geven de vuistregel om je haarborstel elk seizoen te vervangen, dit is waarom

Een goede vuistregel is om je haarborstel om de drie tot vier maanden te vervangen. Maar dit kan variëren op basis van de frequentie van gebruik en de kwaliteit van de borstel zelf.

Geen aandacht aan je haarborstel geven, kan zware gevolgen hebben

Met de tijd kan je borstel vol komen te zitten met haar, stof en productresten. Deze restanten die in je borstel blijven steken, zijn niet alleen onhygiënisch, maar kunnen ook je haar en hoofdhuid beschadigen.

Het kan je haar breken, de hoofdhuid irriteren en zelfs roos veroorzaken. Het is dus belangrijk om je haarborstel regelmatig schoon te maken en af en toe te vervangen om de gezondheid van je haar te beschermen.

Houd rekening met een aantal factoren bij de aankoop van een nieuwe borstel

Als het tijd is om een nieuwe borstel te kopen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, kies een borstel die past bij jouw haartype en behoeften. 

Mensen met dik, lang haar hebben baat bij een grote, stevige borstel, terwijl mensen met kort en fijn haar voordeel hebben bij een kleinere, zachtere borstel.

Ten tweede, let op de kwaliteit van de borstel. Een borstel van hoge kwaliteit kan duurder zijn, maar hij zal langer meegaan. Het is ook belangrijk om te zoeken naar een borstel met afgeronde kanten om de hoofdhuid te beschermen tijdens het borstelen.

Ten derde, overweeg zeker ook welk materiaal je kiest voor je borstel. Borstels gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en borstelharen, zijn over het algemeen beter voor je haar. 

Ze zijn zachter en kunnen helpen natuurlijke oliën van je hoofdhuid door je haar te verspreiden, waardoor je haar gezond en glanzend blijft.

Het regelmatig wisselen van je haarborstel en het kiezen van de juiste haarborstel kan een groot verschil maken voor de gezondheid en uitstraling van je haar en dus ook van jouw uitstraling. 

Tags haar