"Vertraag, of we gaan er allemaal aan!": Dronken bestuurder rijdt meisje (16) en kameraad de dood in

door: STS
ambulance ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een 23-jarige jongeman heeft in dronken toestand een verkeersongeval veroorzaakt waarbij een 16-jarig meisje om het leven kwam. Ook een 21-jarige jongeman die op de achterbank zat vond de dood bij het ongeval.

De dronken bestuurder crashte met vier passagiers in zijn BMW M3 aan hoge snelheid tegen een boom. Twee van hen overleefden het ongeval niet.

De bestuurder zou geprobeerd hebben om "indruk te maken" op het 16-jarige meisje, door snel te rijden. Hij zou ook een hand op haar been gelegd hebben.

Twee andere passagiers, meisjes van 16 en 17 jaar, liepen zware verwondingen op en lagen wekenlang in het ziekenhuis om te herstellen.

DNA

De bestuurder, die zo'n 1,6 promille alcohol in het bloed had, loog na het ongeval over wat er gebeurd was: hij vertelde dat het verongelukte meisje achter het stuur had gezeten. Maar zijn DNA werd aangetroffen op de deurhendel en airbags aan de bestuurderskant van het voertuig.

In de rechtbank was te horen dat de passagier op de achterbank luttele ogenblikken voor het ongeval nog gevraagd zou hebben om snelheid te minderen. "Vertraag, of we gaan er allemaal aan", had hij gezegd.

Celstraf en rijverbod

De bestuurder heeft nu van de rechter een celstraf van 8,5 jaar opgelegd gekregen, nadat hij schuldig werd bevonden aan de dood van zijn passagiers, door zijn roekeloze rijgedrag.

Hij kreeg ook nog een rijverbod van tien jaar en acht maanden opgelegd, meldt The Mirror.

Download nu de gratis app van Redactie24