Hondenbaasje uit binnenland in alle staten na bezoek aan het strand: “Wie doet zoiets?”

door: BVDO
Strand
Afbeelding bron: Pixabay

Afgelopen weekend bleken verschillende honden vergiftigd te zijn na een wandeling op het strand van Koksijde.

Op sociale media doen verschillende hondenbaasjes hun verhaal. Verschillende honden bleken vergiftigd te zijn tijdens een wandeling op het strand in Koksijde. Dat was ook het geval voor de zesjarige hond Seth van Karina Sergooris uit Overijse. Zij deed bij Radio 2 haar verhaal. De vergiftiging gebeurde via hondenbrokken die op het strand uitgestrooid waren.

“Gelukkig zag ik alles gebeuren en ging met Seth meteen naar de dierenarts”, vertelt Karina. “De brokken waren nog niet verteerd en zaten dus niet in zijn bloedbaan. Hij kreeg een middel om te braken, waardoor hij het nu weer goed stelt.”

Voor Karina liep het goed af, maar het gaat evengoed anders kunnen lopen. De vrouw was in alle staten na wat ze zag gebeuren. “Vorig jaar zagen we dat er op Facebook gewaarschuwd werd dat er giftige hondenbrokken waren uitgestrooid door een hondenhater op het strand. Ik vraag mij echt af wie zoiets doet. Welk belang heb je daarbij?”

De politie las de verhalen op sociale media, maar kreeg nog geen enkele melding binnen. Ze vragen met aandrang dat baasjes een aangifte doen bij de politie. Dat kan vooral van belang zijn voor een mogelijke schadevergoeding als de dader opgespoord kan worden.