Man pleegt gewapende overvallen op supermarkten voor wel heel bijzondere buit

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen maandag om 12.20 uur werd de politie opgeroepen voor een gewapende overval. Die gebeurde in een warenhuis van Okay in Sint-Jans-Molenbeek.

De verdachte had niet gezien dat een politieagent die niet van dienst was hem opgemerkt had in de supermarkt van Okay. De man stal enkele repen chocolade en ging voorbij de kassa door onder zijn pul een pistool te tonen aan de kassierster, zo meldt de politie.

Dankzij deze achtervolging en de beschrijving werd de verdachte door een patrouille opgepakt, enkele straten verder. De verdachte was in het bezit van een namaakwapen type Browning evenals enkele repen chocolade.

De betrokkene is gekend door bij de politiediensten. Betrokkene wordt eveneens verdacht van een tweede gewapende diefstal op een Colruyt in Anderlecht, nog geen uur voor de feiten in Molenbeek.

De verdachte werd naar het commissariaat geleid en werd door de politie-inspecteurs verhoord. Na contactname met het parket wordt betrokkene in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende.