Man weigert boete van trajectcontrole te betalen: “Systeem klopt niet”

door: BVDO
trajectcontrole
Afbeelding bron: Photonews

Een man uit Nijlen blijft halsstarrig weigeren om een snelheidsovertreding van een trajectcontrole te betalen. Hij vindt het systeem van trajectcontrole niet rechtvaardig.

De man moest al voor de politierechtbank komen, omdat hij de boete weigerde te betalen. Maar ook daar ging hij niet op in, waardoor de zaak nu voor de correctionele rechtbank verscheen.

Volgens de man is het systeem van trajectcontrole discriminerend. “De trajectcontrole is discriminerend. Het systeem is alleen effectief op een stuk weg waar iedereen dient te passeren. Iemand die vijftig meter voorbij de eerste camera woont en vertrekt aan 120 kilometer per uur, krijgt geen boete”, citeert Het Laatste Nieuws zijn advocaat Luk Janssens. “Hetzelfde geldt voor iemand die 120 per uur rijdt, maar even halt houdt. Ook die komt er vanaf zonder boete.”

Bovendien heeft hij ook een probleem met het feit dat moto’s geen boete kunnen krijgen. “De camera’s registreren alleen de nummerplaten aan de voorkant van de auto. Daardoor kunnen alleen autobestuurders beboet worden, maar geen motorrijders.”

De rechter doet uitspraak op 18 februari in deze zaak.