Politie zoekt deze mannen dringend na wat ze oudere man bij hem thuis aandeden

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Op vraag van het Brusselse parket heeft de politie een opsporingsbericht verspreid voor twee mannen die een oudere man thuis overvielen.

De mannen drongen op 9 mei rond 04.00 uur 's nachts de woning van een oudere man binnen, gelegen aan de straat Gutenbergsquare in Brussel.

Ze gebruikten geweld en bedreigde de man met een mes. Hij moest zijn bankkaarten en de codes afgeven. Daarmee deden de daders aankopen en haalden ze geld af.

"De eerste dader is groot, vermoedelijk groter dan 1m80, en mager. Hij heeft een fijn gezicht. De man heeft donker haar, dat grijzend is. Het is opgeschoren aan de zijkanten, opgeknipt bovenaan en naar links gekamd. Hij heeft dikke wenkbrauwen en draagt een bril, vermoedelijk zonder corrigerende glazen. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een jeans met gaten, een zwarte jas en een lichtkleurige pet."

"De tweede dader is veel kleiner dan zijn kompaan. Hij is normaal gebouwd en heeft een gladgeschoren schedel en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij donkere kledij, een zwarte pet en had hij een zwarte valies bij."

De politie vraagt mensen die meer info hebben over deze zaak of over deze personen om het gratis nummer 0800/30.300 te bellen.