Stak vijftiger zijn vrouw in brand? "Ze heeft van kop tot teen zware brandwonden"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

De partner van een vrouw die zwaar verbrand raakte in haar woning is aangehouden wegens poging tot moord. Het slachtoffer verkeert in kritieke toestand.

De 54-jarige vrouw uit Maaseik liep zondagavond ernstige brandwonden op in haar woning. "Naar verluidt heeft de vrouw van kop tot teen zware brandwonden", meldt Het Belang van Limburg.

Haar 56-jarige partner liep brandwonden op aan de borststreek. Hij is nu aangehouden. Mogelijk stak hij zijn echtgenote in brand. Volgens buren had het koppel die avond een stevige ruzie.

Omstandigheden onderzoeken

"Het gerechtelijk labo, een branddeskundige, 3D-scan, het labosteunteam en de wetsarts gingen ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Er werd vervolgens een gerechtelijk onderzoek gevorderd om de precieze omstandigheden van de feiten te onderzoeken", laat het parket weten.

De man moest voor de onderzoeksrechter in Tongeren verschijnen. Die besloot om hem aan te houden voor feiten van poging tot moord. Komende vrijdag beslist de raadkamer of hij verder aangehouden blijft.

Hondje in kanaal gegooid

De man is niet onbesproken. Vorig jaar kwam hij in het nieuws nadat hij een klein hondje tegen de leuning van een brug sloeg en het dier daarna in de Zuid-Willemsvaart gooide. Getuigen konden het hondje redden uit het water.