Verkoop van motorfiets via 2dehands.be loopt helemaal verkeerd

door: BVDO
Motorrijder
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Chayanne uit Ieper bood een crossmotor te koop aan via tweedehands.be, maar dat liep verkeerd. Iemand ging met de motor aan de haal.

Een KTM 125cc zette Chayanne te koop. Een zeker Mark Debacker uit Brugge reageerde enthousiast en sprak af met de verkoper bij hem thuis in Ieper.

‘Mark’ wou de motor bekijken, een voorschot van 1.500 euro betalen en dan de resterende 2.000 euro een dag later overmaken. Maar zover kwam het niet.

Zaterdag spraken de twee af. “Hij vroeg of hij een stukje mocht rijden op het fietspad om eens te schakelen”, vertelt Chayanne aan de Krant van West-Vlaanderen.

De man reed even verderop, keerde en scheurde dan aan meer dan 100 kilometer per uur voorbij Chayanne die hem niet meer terugzag. “Zonder helm, lichten en nummerplaat, en op banden die niet geschikt zijn voor de gewone rijbaan. Levensgevaarlijk!”, klinkt het nog.

Hij probeerde met zijn wagen de man nog te achtervolgen, maar dat lukte niet. Hij deed aangifte bij de politie, die vaststelde dat ‘Mark’ even later een helm droeg en dus wellicht ook één of meerdere medeplichtigen had.

Intussen heeft ‘Mark’ zijn profiel op 2dehands.be offline gehaald en blijft Chayanne met een stevige kater achter.