“We hebben 10.000 euro voorschot betaald in cash en zijn het allemaal kwijt”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Een koppel dat in de JJ House van Sihane El Kaouakibi wilde trouwen betaalde maar liefst 10.000 euro cash als voorschot voor hun trouwfeest. Dat geld zijn ze nu zo goed als zeker kwijt.

Christophe Vermeeren en Frank Delang beslisten in februari van vorig jaar om te trouwen. Bij de zoektocht naar een feestzaal kwamen ze op de JJ House van Sihame El Kaouakibi en Erika Xuan Nguyen uit.

Hun trouwfeest werd pas geboekt als ze een stevig voorschot betaalden. "JJ House vroeg ons om 10.000 euro, de helft van het totaalbedrag, te betalen. Ze wilden het geld cash. Achteraf bekeken, was dat inderdaad raar. Maar we hadden toen geen argwaan”, vertelt het koppel aan HLN.

Maar toen kwam de coronacrisis en kon er niet getrouwd worden met een uitgebreid feest. "In samenspraak met JJ House vonden we in september een nieuwe datum. Maar ook die datum zouden we moeten laten varen.”

De twee begonnen wel vragen te stellen over het betaalde voorschot. “De assistente van JJ House stelde ons gerust. We waren lang niet de enigen die hun trouwfeest zagen uitgesteld, klonk het. Bovendien was JJ House financieel gezond. Ze zouden de crisis wel overleven."

Het koppel wilde het geld op een gemeenschappelijke rekening met JJ House zetten, maar daarover kon niet gesproken worden. Ondertussen is JJ House failliet. "Maar de assistente die voor ons de trouw regelde, kon ons niet helpen. Zij bleek net ontslagen te zijn geweest. Ze was zelf van slag."

De twee richten een Facebookgroep op en vonden nog lotgenoten. "We hebben inmiddels weet van twee andere koppels die door dit faillissement worden getroffen. Zij zijn mogelijks 7.000 en 3.000 euro aan voorschotten kwijt."