Wilde politie-achtervolging op snelweg en Antwerpse ring: dit is er aan de hand

door: MRO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Op vrijdagavond heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden op de E19, E17 en de Antwerpse Ring. Een Fransman van 32 jaar werd gearresteerd.

Vrijdagavond omstreeks 21.50 uur wilde de politie van de zone Voorkempen een Citroën controleren in Sint-Job-in-'t Goor, maar de bestuurder sloeg op de vlucht.

Hij reed met een snelheid van 160 km/u richting Kamthout, maar hij keerde om en reed terug naar de E19. Daar had de politie een wegblokkade opgezet ter hoogte van de oprit, maar die kon de Fransman net ontwijken.

De achtervolging ging verder op de E19 naar Antwerpen. Op de Antwerpse Ring gooide de man verschillende zakken met pillen uit de auto terwijl hij 180 km/u reed. Het zorgde voor zeer gevaarlijke situaties, maar er geraakten geen andere voertuigen bij betrokken.

Op de E17 bij Sint-Niklaas gaf de man op en kon men hem arresteren. Op de achterbank vond men een zak met 2,7 kilogram XTC-pillen. In totaal kon nog 6,2 kilogram pillen gerecupereerd worden op de vluchtweg. De onderzoeksrechter plaatste hem onder aanhoudingsmandaat.

Tags antwerpen