Zware agressie tegen stagiair van bpost: "Het gebeurde zonder enige aanleiding"

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Een jonge stagiair van bpost is tijdens zijn ronde het slachtoffer geworden van zinloos geweld. De federale politie is op zoek naar de dader en heeft een opsporingsbericht verspreid.

De feiten deden zich op 1 februari voor in Havré. Omstreeks 13.55 uur was een jonge stagiair van bpost aan zijn ronde bezig om pakjes te leveren. In de Chaussée de Roeulx werd hij aangevallen.

Een man op het voetpad trok zijn aandacht door tekens te doen. De stagiair stopte en stapte uit zijn wagen. Daarop stapte de man op de jonge postbediende af, terwijl hij een hamer in zijn hand verborgen hield.

Bewusteloos

"Zonder enige zichtbare aanleiding sloeg hij de postbediende op het hoofd. Het slachtoffer verloor onmiddellijk het bewustzijn. Toen hij weer bijkwam, stond de dader over hem gebogen en deelde hij nog steeds slagen uit met de hamer en schopte hij het slachtoffer in de rug", meldt de politie.

Het zwaargewonde slachtoffer slaagde erin om te ontsnappen en vluchtte een doodlopende straat in, waar hij zich probeerde te verstoppen. Zijn aanvaller zocht en vond hem en probeerde hem opnieuw te slaan met de hamer. Uiteindelijk kon de postbediende in de hand van de dader bijten, zijn auto bereiken en ontkomen.

Persoonsbeschrijving

"De dader is 25 à 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1m80 lang en mager. Hij heeft donker haar en een beginnende baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek, een sportieve jas en slippers. Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300."