“Door staatssecretaris Theo Francken zitten we met 1.835 extra asielzoekers in ons land. Hij laat ze gewoon overvliegen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken wil het liefst geen asielzoekers meer in ons land ontvangen. Uit cijfers die die Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas opvroeg bij Asiel en Migratie blijkt echter dit niet de waarheid te zijn.

“Rechts toeteren en links beleid voeren, lijkt wel het nieuwe motto van Francken", reageert Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas in Het Laatste Nieuws. Uit cijfers die ze heeft blijkt dat Francken 1.835 asielzoekers liet overvliegen om ze in België te vestigen.

Nog volgens Pas werden er naast 156 Syriërs ook 156 Congolezen naar hier werden gehaald. “Wij zijn het vaak eens met Franckens’ woorden. Het is alleen jammer dat er nooit daden op volgen. Meer zelfs: de man voert het omgekeerde uit van wat hij bepleit”, aldus Pas. “Het is toch opmerkelijk dat een staatssecretaris die om de haverklap rondbazuint dat asielzoekers het best kunnen worden opgevangen in hun eigen regio, ze zelf naar hier haalt.”

“Het is altijd ‘paroles paroles paroles’ bij Francken. Er gaapt een ravijn tussen zijn woorden en zijn daden.”