Weerman Frank Deboosere ziet de komende nachten iets speciaals gebeuren in de lucht

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op sommige plaatsen in ons land kunnen er nog onweersbuien vallen, dat zal vooral zo zijn in de regio rond de kust. Het is overigens de komende nachten ook de moeite waard om eens naar boven te kijken.

"We mogen vandaag niet klagen over het weer. Veel mensen zijn tevreden met dit weertje. Er zijn ook prachtige bloemkoolwolken te zien. Aan de kuststreek kan er bui zijn met een donderslag. Aangename temperaturen van 22 graden", licht weerman Frank Deboosere toe bij Radio 2.

"In het tweede deel van de nacht kan je heel wat vallende sterren zien in noordelijke of oostelijke richting. Dat kan ook nog in de nacht van zaterdag op zondag. Je kan dan best op een heel donker plekje gaan zitten. Dat is heel plezant om samen te doen. "

"Zaterdag is een droge dag met minder wind. De temperatuur bedraagt dan ook 22 tot 23 graden. Voor zondag verwachten we veel zonneschijn. Op het strand zal het een graad of 20 zijn. In het binnenland kan het wel zo’n 25 à 26 graden worden."

"Maandag in de namiddag wordt het opnieuw onweerachtig. Er is dan ook vrij veel wind. Die wind zal er ook dinsdag zijn. Het wordt wisselvallig met maxima tot 24 graden. Woensdag en donderdag krijgen we rustig zomerweer met temperaturen tot 27 graden."