Weerman Frank Deboosere ziet opnieuw zomertemperaturen op de weerkaarten verschijnen: “Maar eerst wordt het nog frisjes”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gisteravond werd ons land getroffen door een hevig onweer. Op verschillende plaatsen stonden straten blank en liepen kelders onder water.

“In Wilrijk heeft is er op op 40 minuten tijd evenveel regen gevallen als in drie weken tijd. Het is typisch voor deze broeikasttijden”, merkt Frank Deboosere op bij Radio 2. “Het is droog en als het regent valt er heel veel op korte tijd. Het gaat nog gebeuren. Vandaag kans op onweer in Limburg en Wallonië. De buienmachine komt in het oosten opnieuw op gang. We gaan richting 21 graden. In de loop van de namiddag wordt het droog aan de kust.”

“Morgen krijgen we een nieuwe regenzone, maar dat zijn maar een paar spatjes. Er is ook veel wind en het is fris met 18 graden als maximumtemperatuur. Het weekend valt mee want er zijn opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De temperaturen schommelen rond de 20 graden. Ook begin volgende week zien we geregeld de zon. Het zou kunnen dat het woensdag 25 graden gaat worden, maar dat kan nog veranderen.”