VTM

Jeroen Meus haalt fel uit: "Iedereen doet zijn zeg, maar jullie hebben daar totaal geen zaken mee"

bron: De Tijd/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jeroen Meus heeft voor het eerst gereageerd op het officiële faillissement van hotdogketen Würst. Jeroen was de bezieler van het project. Hij heeft spijt van wat hij gedaan heeft.

Jeroen stampte Würst drie jaar geleden uit de grond. Na aanhoudende geruchten over financiële problemen is het over en uit. De tv-kok verkocht vorig jaar al zijn aandelen, maar deelde dit niet met de media. En ook nu duurde het lang voor Jeroen wilde reageren.

“Ik vind dat niemand er zaken mee heeft”, zegt Jeroen in De Tijd. “Of ik nu aandeelhouder ben of zaakvoerder of niet. Maandag zijn de boeken neergelegd. En blijkbaar vinden mensen dat ze daar allemaal hun zeg over moeten doen. Ik ben enorm goed bedeeld door het leven. Ik ben al vaak bekroond voor mijn werk. Maar je kan niet alles winnen. En je kan niet risicoloos ondernemen. Als je je nek uitsteekt, bestaat het risico dat het mislukt.”

Jeroen steekt ook de hand in eigen boezem. "Ik heb een gigantische fout gemaakt. En ik sla daar mea culpa voor. Ik heb mensen vertrouwen gegeven en een mandaat. Ik heb het uit handen gegeven. Dat had ik niet mogen doen.”

Die panden in Antwerpen en Gent kosten veel geld. Er is te veel geïnvesteerd in iets dat met hotdogs betaald moest worden. Maar Leuven is volgende maand afbetaald. Ik heb zelf niet één euro verdiend aan die hotdogs", besluit Jeroen.