Nog even op de tanden bijten en dan is de zomer daar: “Verschillende hittegolven op komst”

bron: Het Nieuwsblad/Sudpresse
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het wordt qua weer een weekend om heel snel te vergeten. Het wordt niet warmer dan 10 graden en er kan zelfs smeltende sneeuw vallen.

“De tendens voor de eerste tien dagen, tot en met 12 mei, wordt koud en somber weer”, citeert Het Nieuwsblad Philippe Mievis van MeteoBelgië in Sudpresse.

MeteoBelgië wordt doorgaans bestempeld als een erg betrouwbare bron. Hun voorspellingen zijn telkens vrij correct. Volgens Mievis begint vanaf half mei de zomer. De eerste tien dagen van mei worden immers de slechtste van de komende drie maanden.
(Lees verder onder de foto)

Hevige onweersbuien
“Het wordt een periode vol warm weer vanaf midden mei”, aldus Mievis. “We krijgen dan rustiger en droog weer, maar vooral veel hogere temperaturen. We zullen wel heel het einde van de maand moeten opletten voor onweer.”

En ook juni en juli kondigen zich zonnig en warm aan. “Het zou me niet verbazen als er ook verschillende hittegolven komen”, gaat de weerman verder. “Het zal vaak droog zijn, maar als het gaat regenen, zal het telkens heftig zijn. Het zou wel eens een zomer vol onweersbuien kunnen worden."

Tags zomer