UPDATE - Schietpartij in Antwerpen: Politie schiet man dood

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Er heeft vanmiddag een schietpartij in Antwerpen plaatsgevonden. De schietpartij vond plaats in de Antwerpse Plantin en Moretuslei . De politie vraagt om de omgeving te vermijden.

Bij de schietpartij vielen er ook twee slachtoffers. Het is nog niet duidelijk hoe het nu met beide mannen gaat. Het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Quinten Matsijslei is afgesloten voor alle verkeer.

De politie is ook massaal ter plaatse en vraagt de omgeving absoluut te vermijden. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het schietincident vond plaats in een flatgebouw. De politie kreeg een noodoproep en haastte zich naar het flatgebouw. Meteen daarna liep het mis.

Vechtpartij
De politie was getuige van een vechtpartij. Ze zagen hoe een man iemand aanviel met een steekwapen. De politie schoot de man daarna neer. Hij werd geraakt aan zijn buik en overleed niet veel later. De man zou geestesziek zijn geweest. Er is ook nog een tweede slachtoffer, die zou zwaargewond zijn.

De schietpartij gebeurde op de bovenste verdieping van het flatgebouw. Die verdieping is intussen volledig afgesloten, bewoners mogen niet meer binnen of buiten. Onder de slachtoffers zouden er geen agenten zijn.